Hur kan en läkare eller barnmorska hjälpa dig?

När du väljer preventivmedel, är det viktigt att du informerar dig och att du rådgör med  med en läkare eller barnmorska på ungdomsmottagning eller en gynekologisk klinik för att göra det bästa  valet av preventivmedel för dig.

Gynekolog

En gynekolog är en läkare som specialiserat sig på kvinnohälsa. Gynekologen är också ansvarig för mer komplicerade preventivmedel frågor , hen behandlar infektioner , och kan göra läkarundersökningar . En gynekologisk undersökning genomförs snabbt och gör inte ont . Även om gynekolog själv är van vid dessa undersökningar så kan det kännas både obehagligt och lite pinsamt . Det är naturligt, och ingen tycker att du är konstig som har dessa känslor .

Gynekologisk undersökning

Del 1 :

Gynekologen kommer att sitta i en stol och titta både på utsidan och insidan av slidan för att kolla att allt ser frisk ut. För att kunna se i slidan och livmoderhalsen kommer hen att använda ett plast- eller metallinstrument . Hen kommer också att notera om det finns någon onormal lukt eller andra tecken på infektion .

Del 2 : Känna

Gynekologen kommer att placera en eller två fingrar i slidan för att känna livmoderhalsen. Med den andra handen , trycker hen lätt på utsidan av buken. Syftet är att känna livmodern och äggstockarna genom bukväggen. Denna kontroll kommer att hjälpa gynekolog att veta om livmodern är normalt .

Ultraljud:

Ibland kan ett ultraljud vara nödvändig. Ultraljudssonden placeras i vaginan och tillåter gynekologen att undersöka formen av livmodern och utseendet av äggstockarna .

 

Dela innehållet!

Dela via e-post

Den här sidan hjälpte mig